Gå direkt till innehåll
Green Cargos styrelse har utsett Peter Viinapuu till interim vd för Green Cargo AB. Foto Fredrik Herling.
Green Cargos styrelse har utsett Peter Viinapuu till interim vd för Green Cargo AB. Foto Fredrik Herling.

Pressmeddelande -

Peter Viinapuu interim vd Green Cargo AB

Green Cargos styrelse har utsett Peter Viinapuu till interim vd för Green Cargo AB. Peter tillträder 17 april och kommer att inneha rollen fram till att Henrik Dahlin tillträder som ordinarie vd senast den 16 september.

Peter Viinapuu kommer närmast från ett uppdrag som interim vd på Infranord. Peter har lång erfarenhet från transportbranschen med ledande positioner på exempelvis MTR, SAS och Cabonline.

Green Cargos styrelse meddelade tidigare i mars att Henrik Dahlin hade utsetts till ny vd för företaget. Henrik kommer närmast från en position som vd på MTR Nordic Group och har en gedigen erfarenhet inom logistik och transportbranschen.

– Vi är glada över att ha Peter Viinapuu som interim vd under denna övergångsperiod. Han har en god förståelse för Green Cargos verksamhet och vi är övertygade om att Peter, tillsammans med övriga i ledningsgruppen, kommer att leda företaget på ett bra sätt tills Henrik Dahlin tillträder, säger Andreas Regnell, styrelseordförande Green Cargo.

Ämnen



Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 96 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,2 miljarder SEK (2021).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs