Gå direkt till innehåll
Lena Herrmann utses till ny strategi- och utvecklingsdirektör på Green Cargo.
Lena Herrmann utses till ny strategi- och utvecklingsdirektör på Green Cargo.

Pressmeddelande -

Lena Herrmann utses till ny strategi- och utvecklingsdirektör på Green Cargo

Green Cargo är stolta att meddela att Lena Herrmann tillträder rollen som strategi- och utvecklingsdirektör. Lena kommer närmast från en liknande roll på MTR Nordic och har även tidigare innehaft en liknande position inom SJ-koncernen.

Lena Herrmann har en gedigen bakgrund inom järnvägssektorn, med särskilt fokus på strategisk utveckling och affärsutveckling men även värdefull kompetens från ledande positioner i andra branscher.

– Vi är mycket glada över att välkomna Lena Herrmann till Green Cargo. Hennes breda erfarenhet och djupa kunskap inom järnvägssektorn kommer att vara avgörande för vår framtida tillväxt och utveckling. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och fortsätta utveckla vår verksamhet för att möta marknadens och våra kunders behov, säger Henrik Dahlin, vd på Green Cargo.

Lena Herrmann tillträder sin nya roll den 16 september 2024 och kommer att ingå i ledningsgruppen. Hennes ansvar innefattar att leda och utveckla Green Cargos strategiska initiativ samt att driva företagets långsiktiga innovationsarbete.

– Jag ser fram emot att börja arbeta på Green Cargo och bidra till företagets strategiska utveckling och tillväxt. Green Cargo har en stark position inom hållbara godstransporter, och jag är glad över möjligheten att vara en del av denna spännande resa. Mitt fokus kommer att ligga på att skapa värde för våra kunder genom innovativa och effektiva logistiklösningar, säger Lena Herrmann.

Jonatan Gjerdrum biträder Lena Herrmann

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Jonatan Gjerdrum som gjort ett fantastiskt jobb som tillförordnad strategi- och utvecklingsdirektör under den här övergångsperioden. Jag är också väldigt glad över att Jonatan biträder Lena genom att fortsätta ansvara för Green Cargos operativa förbättringsarbete på strategisk nivå, säger Henrik Dahlin.

Ämnen


Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Nästan 98 procent av vårt transportarbete sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Varje vardag kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 800 anställda, transporterar cirka 20 miljoner ton gods och har en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2023).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs