Gå direkt till innehåll
Ingo Paas är Årets CIO 2022

Pressmeddelande -

Ingo Paas är Årets CIO 2022

Ingo Paas, cio på Green Cargo, rodde hem årets tyngsta it-utmärkelse när mediehuset IDGs publikation CIO Sweden hade galamiddag på Berns i Stockholm under måndagskvällen. I tuff konkurrens från it-chefer på bolag som Northvolt, Ericsson, Axfood och Kronofogden vann han utmärkelsen som delades ut för 18:e året i rad. Vinnaren utsågs av en oberoende jury.

Juryns motivering lyder:

”Årets CIO har med ett tydligt fokus på verksamhetens mål och behov tagit digitaliseringen till en nivå som har lyft inte bara it-funktionen, utan hela organisationen. Den här ledaren har med ett stort personligt ansvar genomfört nödvändiga förändringar, som resulterat i ett omtalat nytänkande där det omoderna nu gjorts modernt. Årets CIO är en modig innovatör, och en förebild både internt och externt, som vågat ta sig an ett konventionellt arv på ett okonventionellt sätt.”

– Det vi har åstadkommit tillsammans har uppmärksammats och jag skulle vilja ge en stor eloge till alla våra fantastiska medarbetare och konsulter, som bidrar med stort engagemang och självförtroende! Vi är långt ifrån att vara i mål och troligen kommer vi aldrig dit. Oavsett har vi lyckats och det ska vi vara stolta över. Idag ska vi fira, i morgon höjer vi ribban ett snäpp till, säger Ingo Paas.

Ingo Paas började på Green Cargo 2019, rekryterad som en viktig kugge i det transformationsprogram som den då nytillträdde vd:n Ted Söderholm påbörjade. Genom att implementera en helt ny plattformsstrategi i molnet fick han snabbt resultat. Framför allt kunde man minska beroendet av utländska konsulter för stordatormiljön och flytta hem utveckling till Sverige. På så sätt har man gått från fyra releaser per år till 300 releaser per år.

När Ingo Paas nominerades till finalist för titeln Årets CIO löd CIO SWEDENs motivering:
”Ingo Paas är en handlingskraftig cio som lyft Green Cargo från omoderna till innovationsledande i Europa. Ett av hans största avtryck på bolaget är hur han med driv och nytänkande löst bolagets problem med systembyte. Med omstrukturering av arbetsprocesserna, och etablering av en low-code- plattform, har nu it-avdelningen utvecklat en rad applikationer som inneburit stora besparingar, möjliggjort samarbete med stora kunder, och ökat leveransförmågan. Han beskrivs av ledningen som en förebild inom ledarskap, och av medarbetarna som en sann innovatör.”

– En helt avgörande framgångsfaktor för det vi har åstadkommit är förtroendet som jag har fått av Green Cargos ledning. Även om det har varit tajta ekonomiska ramar så har jag fått fria tyglar av vd Ted Söderholm att verkligen göra de förändringar som jag bedömt nödvändiga, och det är nog ganska ovanligt i cio-världen, säger Ingo Paas.

Relaterade länkar

Ämnen



Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 96 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,2 miljarder SEK (2021).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs