Gå direkt till innehåll
Green Cargo har ingått ett nytt femårsavtal med Stena Recycling.  Avtalet omfattar en transportvolym på 400 000 ton per år, vilket motsvarar cirka 6 000 transporter per år över hela Sverige. Foto: Green Cargo AB
Green Cargo har ingått ett nytt femårsavtal med Stena Recycling. Avtalet omfattar en transportvolym på 400 000 ton per år, vilket motsvarar cirka 6 000 transporter per år över hela Sverige. Foto: Green Cargo AB

Pressmeddelande -

Green Cargo tecknar nytt avtal med Stena Recycling

Green Cargo har ingått ett nytt femårsavtal med Stena Recycling. Avtalet omfattar en transportvolym på 400 000 ton per år, vilket motsvarar cirka 6 000 transporter per år över hela Sverige. Avtalet gäller under perioden 2023–2027 och avser transporter av uttjänt material för återvinning.

– Vi är mycket glada över att ha förnyat avtalet med Stena Recycling och ser fram emot att fortsätta vårt långa samarbete. Vi är stolta över att ha förtroendet att leverera hållbara transportlösningar med hög kvalitet och säkerhet för Stena Recyclings material och ser det här som en viktig del av vårt bidrag till att minska klimatavtrycket, säger Björn Nordh, ansvarig säljare hos Green Cargo.

Materialåtervinning och resurseffektivitet är viktiga komponenter i den gröna omställningen. Genom fortsatt samarbete möjliggör Green Cargos järnvägstransporter en cirkulär råvaruförsörjning för Stena Recycling.

– En viktig pusselbit för att nå våra klimatmål är ett ökat nyttjande av järnvägstransporter. Genom det fortsatta samarbetet med Green Cargo kommer vi att öka antalet egna vagnar till 151 stycken som transporterar material från flera av våra 90 anläggningar i Sverige, säger Melker Cullin, Logistikdirektör på Stena Recycling.

Stena Recycling använder i stort sett hela Green Cargos trafiknätverk. Green Cargo kommer att använda både privatvagnar och Green Cargo-vagnar för transporterna, liksom transporter av intermodala enheter för att minska klimatavtrycket.

För ytterligare information, vänligen kontakta Green Cargo presskontakt: stephan.ray@greencargo.com

Stena Recycling presskontakt: asa.ahlgren.berndtson@stenarecycling.se

Om Stena Recycling

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag och en helhetspartner för att utveckla hållbara cirkulära lösningar inom alla typer av verksamheter. Med 1 900 engagerade medarbetare och 90 anläggningar över hela landet skapar vi långsiktiga lösningar varje dag för såväl kunder som för samhället i stort. www.stenarecycling.se

Ämnen



Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 97 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,5 miljarder SEK (2022).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs