Gå direkt till innehåll
Max Knagge blir ny marknads- och försäljningsdirektör på Green Cargo AB

Pressmeddelande -

Max Knagge blir ny marknads- och försäljningsdirektör på Green Cargo AB

Max Knagge har erfarenhet från flera olika branscher, dock längst erfarenhet från flygindustrin. Max har under flera år haft olika roller inom SAS-koncernen, närmast som vd för SAS Cargo Group. Han tillträder sin tjänst på Green Cargo under mars 2024.

– Det känns mycket roligt och bra att vi har lyckats rekrytera Max till Green Cargo. Han har stor vana att driva framgångsrika förändringsarbeten och är en relationsorienterad och omtyckt chef och ledare, säger Henrik Dahlin, vd Green Cargo.

Dygnet runt fraktar våra godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten. Slutprodukterna tar i många fall tåget även till konsumenterna i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.

–Jag ser mycket fram emot att bli en del av Green Cargo och lära känna såväl kollegor som kunder och samarbetspartners. Det ska bli otroligt spännande att tillsammans vidareutveckla samarbetet och bidra till omställningen inom näringslivet, säger Max Knagge.

Ämnen



Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. 97 procent av vårt transportarbete sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 900 anställda och vi transporterar cirka 21 miljoner ton gods och har en årsomsättning på drygt 4,5 miljarder SEK (2022).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs