Gå direkt till innehåll
Lars Westlund är utsedd till ny interim CFO på Green Cargo AB. Foto: Stephan Ray
Lars Westlund är utsedd till ny interim CFO på Green Cargo AB. Foto: Stephan Ray

Pressmeddelande -

Lars Westlund utsedd till interim CFO för Green Cargo AB

Green Cargo AB meddelar idag att Lars Westlund kommer att tillträda som interim Chief Financial Officer (CFO) från och med den 17 maj 2024. Han efterträder Pär Nordlander, som kommer att lämna Green Cargo för att anta ett nytt uppdrag utanför bolaget.

Lars Westlund kommer närmast från en position som CFO i Vianode, Norge. Lars har en gedigen bakgrund från ledande positioner inom fordons- och flygindustrin och internationella företag.

- Jag brinner för den gröna omställningen och är helt övertygad om att med vårt erbjudande till våra befintliga kunder samt nya kunder kommer vi att bli framgångsrika. Jag ser fram emot att leverera tillsammans med alla fantastiska människor i Green Cargo, säger Lars Westlund.

- Vi är mycket glada över att välkomna Lars Westlund till rollen som interim CFO. Lars tillför värdefull kompetens och erfarenhet till arbetet med att stärka Green Cargos konkurrenskraft och vårt uppdrag att utveckla effektiva och hållbara transportlösningar för det svenska näringslivet, säger Henrik Dahlin, vd på Green Cargo.

Lars Westlund kommer att arbeta nära Pär Nordlander under övergångsperioden för att säkerställa en smidig överlämning.

- Pär Norlander har varit en värdefull del av Green Cargos ledningsgrupp, och vi är tacksamma för hans betydande bidrag till bolaget. Vi önskar honom all framgång i hans nya utmaningar, säger Henrik Dahlin.

Ämnen


Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Nästan 98 procent av vårt transportarbete sker med eltåg med mycket låg klimatpåverkan. Varje vardag kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi har 1 800 anställda, transporterar cirka 20 miljoner ton gods och har en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2023).

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs