Gå direkt till innehåll
Ted Söderholm blir ny vd för Green Cargo
Ted Söderholm blir ny vd för Green Cargo

Pressmeddelande -

​Ted Söderholm ny vd för Green Cargo

Ted Söderholm blir ny vd för Green Cargo AB. Ted kommer närmast från DHL Express Sweden där han idag är vd. Ted tillträder sin tjänst på Green Cargo vid årsskiftet.

- Jag är mycket nöjd över att vi har lyckats rekrytera Ted till Green Cargo. Ted är en omtyckt och sympatisk ledare och har stor erfarenhet av transport- och logistikbranschen, säger Green Cargos styrelseordförande, Jan Sundling.

Teds viktigaste uppgift blir att tillsammans med ledning och medarbetare på Green Cargo skapa god lönsamhet genom fokus på punktlighet, kvalitet och effektivitet.

- Teds ledaregenskaper och logistikerfarenhet kommer vara en stor tillgång i arbetet med att ge våra kunder bästa möjliga logistiklösningar, säger Jan Sundling.

Green Cargo är en viktig del av det skandinaviska näringslivet. Dygnet runt fraktar våra godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten. Slutprodukterna tar i många fall tåget även till konsumenterna i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.

- Alla medarbetare på Green Cargo ska vara stolta över sina insatser och valet att jobba med hållbara logistiklösningar. Jag ser mycket fram emot att få arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med alla på bolaget. Jag vill bygga ett ledarskap som underlättar arbetet för medarbetare att ge våra kunder den bästa servicen, säger Green Cargos nye VD Ted Söderholm.

Ted Söderholm har sedan 2006 haft flera olika roller inom DHL-koncernen varav de senaste åtta åren som vd för DHL Express Sweden. Dessförinnan arbetade Ted på Accenture. 

Ämnen

Kategorier


Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Läs mer på www.greencargo.com

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs