Gå direkt till innehåll
Clas Svensson, strategisk säljare och Marcus Wiklund, branschchef på Green Cargo tar emot priset Volvo Cars Quality of Excellence.
Clas Svensson, strategisk säljare och Marcus Wiklund, branschchef på Green Cargo tar emot priset Volvo Cars Quality of Excellence.

Pressmeddelande -

​Green Cargo är utsedd till en av Volvo Cars särskilt kvalificerade leverantörer

Den 18 oktober, under Volvo Cars hållbarhetsdag i Göteborg, avslutades dagen med att dela ut priset Volvo Cars Quality of Excellence (VQE) som är ett världsomfattande pris. Priset är grundat på 2017 års prestationer och delades ut till ett 40-tal kvalificerade leverantörer. På plats fanns flera hundra deltagare från hela världen och däribland Marcus Wiklund och Clas Svensson från Green Cargo. Tillsammans med de nominerade leverantörerna fick Green Cargo äran att ta emot Volvo Cars pris.

– Fordonsbranschen är känd för att ha höga kvalitets- och hållbarhetskrav. Volvo Cars är själva mycket duktiga med att jobba med kvalitet och hållbarhet, vilket gör det extra glädjande och ärofullt att bli utsedd som kvalificerad leverantör till dem. Det var ett tiotal globala leverantörerna inom logistik där Green Cargo var det enda järnvägsbolaget. Priset är ett bevis på att vi är bland de bästa inom branschen, säger Clas Svensson, strategisk säljare, Green Cargo.

Volvo Cars Quality Excellence Award är en utmärkelse som uppmärksammar de leverantörer världen över som möter Volvo Cars höga förväntningar. Faktorer som vägs in är kostnadsmedvetenhet, resurseffektivitet och innovation, likväl som att stödja Volvo Cars kärnvärden och miljöhänsyn.

Utöver det baseras det på en uppsättning av grundläggande kvalitetsdiscipliner där de utvärderar leverantörens leveranskapacitet och förmåga att samarbeta långsiktigt. För Green Cargo är denna utmärkelse ett resultat av just ett långsiktigt engagemang med Volvo Cars och ett bevis på en kontinuerlig strävan mot en robust leverans.

– Det är många inom Green Cargo som har gjort det här möjligt – ett fantastiskt teamwork! Vi har jobbat systematiskt under flera år tillsammans med Volvo Cars. Från början handlade det om att designa om transportupplägget för att göra det mer robust, därefter har vi kontinuerligt jobbat med avvikelser och förbättrat kommunikationen, säger Marcus Wiklund, branschchef, Green Cargo.

Ämnen

Kategorier


Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Läs mer på www.greencargo.com

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt 010-455 40 02
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Chef Kommunikation & Public Affairs